Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, miercuri, că se negociază importuri de gaze din SUA, Emiratele Arabe Unite sau Azerbadjan. Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Energiei spun că s-a ajuns la aproape 60% nivel de umplere a stocurilor de gaze. 

„Acest 15 % se calculează ca o medie a ultimilor 5 ani. E o perioadă de ultimele 8 luni din cei 5 ani. În prezent se finalizează modalitatea de calcul la nivelul UE. Noi lucrăm la diverse scenarii. Nu cred că ar trebui să luăm o măsură în acest moment. Nivelul intern asigură aprovizionarea.

Dacă se va ajunge la declararea stării de alertă atunci trebuie să fim solidari și atunci se va pune problema, dar nu pentru clienții protejați”, a spus Virgil Popescu, la începutul ședinței de Guvern.

 

Articolul precedentPremierul Nicolae Ciucă a cerut CONTROALE ample pe piața energiei: prețuri exagerate la distribuitori
Articolul următorANAF are de recuperat 82 de miliarde de lei de la firme și populație. Lista datornicilor, blocată de probleme tehnice