Șeful PSD anunță revoluția în infrastructură. Cum vrea să facă autostrăzi și căi ferate

Lucrurile înaintează în ritm de melc în construcția de autostrăzi în România, dar Liviu Dragnea a găsit vinovații după doi ani de guvernare: companiile străine care câștigă contractele.  

 

Liviu Dragnea a anunțat duminică că i-a cerut noului ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, să renunțe la construcția de autostrăzi și căi ferate în parteneriat cu companii private și să treacă la construcția în regie proprie.

„I-am cerut domnului ministru al Transporturilor să vorbească cu cei de la companie să se gândească în mod serios în ce măsură şi cât de repede poate Compania Naţională de Drumuri să înceapă să lucreze în regie proprie, inclusiv autostrăzi, pentru că de prea mulţi ani în România companiile şi în special companiile mari, străine, încasează foarte mulţi bani pe claim-uri şi kilometri de autostradă sunt mai puţini decât banii care sunt alocaţi de către statul român şi inclusiv din fonduri europene. (…) I-am spus domnului ministru să se gândească să procedeze în acelaşi fel şi la CFR Infrastructură”, a declarat Liviu Dragnea la Târgu-Jiu.

Potrivit lui Dragnea, drumurile expres Târgu-Jiu – Craiova şi Craiova – Piteşti şi cel până la Reşiţa se vor face, el adăugând că ministrul Transporturilor trebuie să audă că „mai sunt câţiva derbedei securişti în unele ministere care blochează” astfel de investiţii:

„Se va face drumul expres Târgu Jiu- Craiova, se va face drumul expres Craiova – Piteşti, se va face drumul expres până la Reşiţa. Le putem face. Mai sunt câţiva, şi sper ca ministru Cuc să audă şi să înţeleagă, mai sunt câţiva derbedei securişti în unele ministere care blochează. România are bani, avem bani şi doar ne uităm cum stăm cu banii în mână şi nu putem să facem lucrările pe care le-am hotărât. Numai invenţii, numai piedici de la instituţii româneşti. Avem curaj, ne dorim ca ţara asta să se dezvolte? Atunci să nu mai stăm să dormim, să nu mai stăm să ne împiedicăm, să nu mai stăm după cei care nu vor să facă. Dacă vreţi ca toate aceste obiective să se îndeplinească, dacă vreţi să vă uitaţi în ochii copiilor, în ochii semenilor voştri, cu toată sinceritatea şi ‘să spuneţi că am făcut tot ce a depins de noi, nu ne-am abătut’, atunci ieşiţi la luptă, stimaţi colegi, ieşiţi şi spune-ţi adevărul, nu altceva”, a afirmat Dragnea, duminică, în discursul susţinut la conferinţa de alegeri a PSD Gorj.

Preşedintele PSD a a mai spus, potrivit Agerpres, că s-au semnat contractele pentru două tronsoane ale drumului expres Craiova – Piteşti.

„Am văzut cât este de aglomerat acest drum Craiova – Piteşti şi nu numai Craiova – Piteşti, toate drumurile au început să fie aglomerate, pentru că economia a crescut în aceşti doi ani foarte mult, rapid, asta înseamnă că şi mărfurile circulă mai mult. Este absolut obligatoriu ca acest drum expres să se realizeze, din câte ştiu două tronsoane s-au semnat contractele, urmează celelalte două tronsoane să intre rapid în procedurile de achiziţie. Există deja la Ministerul Transporturilor o echipă dedicată doar pentru acest drum expres, Olguţa Vasilescu i-a cerut doamnei prim-ministru să accepte să fie consilier onorific al primului ministru pe infrastructură pentru a se implica şi ea direct în a urmări realizarea acestei lucrări care este extrem de importantă pentru această zonă”, a explicat șeful PSD.

Dragnea a mai afirmat că şi drumul expres Târgu-Jiu – Craiova este important, punctând că realizarea lui ar duce la dezvoltarea economică a judeţului Gorj.

Articolul precedentCâte mașini electrice au cumpărat românii în 2019. Toyota deține supremația
Articolul următorMinisterul Finanțelor se împrumută din nou de la români. Cum poți cumpăra titluri de stat