Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional joi dimineața, a anunțat Nuclearelectrica.

Acest fapt a condus la o majorare a importurilor la peste 2.000 MW pentru a putea compensa înjumătățirea producției de energie nucleară, de la 1.400 MW la aproximativ 700 MW.

Specialistii CNE Cernavoda investigheaza cauza care a condus la declansarea intrerupatoarelor de livrare a energiei, fapt care a determinat deconectarea automata a Unitatii 2 de la SEN.

“Deconectarea automata a Unitatii 2 s-a produs in conditii de siguranta, toate sistemele unitatii functionand si raspunzand conform proiectului in astfel de situatii.  Deconectarea automata a Unitatii 2 precum si lucrarile de remediere nu au impact asupra securitatii nucleare a reactorului, personalului unitatii, populatiei si mediului inconjurator,”anunță reprezentanții companiei.

Sursa: Realitatea de Constanta

Articolul precedentCîțu dă vina pe BNR pentru rata inflaţiei: „Dinamica preţurilor a depăşit estimările Băncii Naţionale”
Articolul următorROBOR a intrat în tăvălugul scumpirii. Majorare cu 22% de la începutul lunii octombrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau