Ludovic Orban a apreciat, luni, că menținerea ratingului de țară de către două mari agenții, Fitch și Moody’s, este o victorie pentru guvern, care confirmă responsabilitatea liberalilor în privința măsurilor luate. Decizia agențiilor de rating va ajuta țara noastră să se împrumute mai ieftin și dă încredere investitorilor străini, a subliniat Premierul. 

”Aș vrea să punctez faptul că două agenții de rating, extrem de importante, Fitch și Moody’s, au anunțat menținerea ratingului de țară al României. Este o mare victorie a guvernului pe care îl conduc. 

Menținerea ratingului garantează că România este pe un drum bun, iar în punctele de vedere prezentate public de agențiile de rating se arată foarte clar că menținerea ratingului de țară are la bază politicile guvernului, responsabilitatea în alcătuirea și execuția bugetului, politicile de dezvoltare economică. 

Ludovic Orban, despre menținerea ratingului de țară al României: O dovadă a responsabilității guvernului liberal

Faptul că cele două agenții au menținut ratingul de țară asigură menținerea unei percepții corecte asupra României la nivelul sistemului financiar bancar, la nivelul investitorilor. De asemenea, garantează capacitatea României de a se împrumuta la dobânzi mici. De asemenea, garantează pentru fiecare companie din România un acces mai favorabil la tot ce înseamnă procesul de creditare și menține România ca o țară de destinație pentru investiții în care investitorii pot să investească cu încredere”, a declarat Orban. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRaport BCR: Pandemia a accelerat procesul de digitalizare și cererea de credite imobiliare
Articolul următorLEGILE PUTERII, ora 21:00 – Dezvăluiri explozive din „sufrageria” lui Gabriel Oprea – interviu exclusiv Realitatea PLUS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau