Mai mult de jumătate dintre români declară că le va fi foarte greu să achite facturile pentru utilități în iarna care urmează, iar 50% sunt chiar îngrijorați că nu vor reuși să-și încălzească locuința. Rezultatele apar într-un studiu reprezentativ la nivel național privind modul în care se pregătesc românii pentru sezonul rece.

58% dintre români declară că le va fi foarte greu să achite facturile pentru utilități în iarna care urmează, iar 50% sunt îngrijorați că nu vor reuși să încălzească locuința, arată un studiu național realizat de Reveal Marketing Research, citat de Euractiv.ro.

Soluțiile pe care românii le iau în calcul pentru a-și reduce cheltuielile pe timp de iarnă sunt renunțarea la o parte din produsele neesențiale (50%), reducerea consumului de energie electrică (48%) și apelarea la îmbrăcăminte groasă în casă (42%).

Peste jumătate (53%) dintre românii care beneficiază de ajutorul pentru încălzirea locuinței oferit de stat declară că acesta este insuficient pentru acoperirea cheltuielilor cu utilitățile.

Creșterea prețurilor este cea mai mare îngrijorare a românilor la acest sfârșit de an

Scumpirile îi îngrijorează pe români mai mult decât alte neliniști din cadrul societății. 40% dintre români declară că valoarea facturii pentru energia electrică sau gazele naturale este cel mai mare motiv de neliniște pentru perioada următoare, iar 25% se declară îngrijorați de creșterea prețurilor pentru articolele de bază.

Pe de cealaltă parte, doar 13% dintre respondenți se declară îngrijorați de extinderea conflictului de la granițele României, 10% de nivelul corupției din țară, iar cei mai puțini, 5%, mai sunt îngrijorați de un nou val al pandemiei Covid-19.

Articolul precedentMaia Sandu, apel de urgență la București. Republica Moldova este într-o situație critică, riscăm să rămânem fără energie la iarnă
Articolul următorMarcel Ciolacu despre procentul de majorare a pensiilor. Mai întâi să rezolvăm piața energiei și pensiile speciale