FOTO | ANPC, amenzi uriașe pentru marile magazine din România. Zeci de unități, închise temporar – Val de nereguli

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a anunțat, luni seara, că valoarea amenzilor date în urma controalelor făcute în ultimele zece zile la peste 330 de mari magazine se ridică la 3,9 milioane de lei.

 

Imagine

Potrivit unui comunicat al instituției, în perioada 23 februarie – 4 martie s-au desfăşurat 334 de acţiuni de control, la magazine aparţinând Mega Image, Carrefour, Lidl, Penny, Profi, Kaufland, Auchan, Selgros şi Cora.

 

Imagine

Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: produse expirate, în 30 de unităţi, comercializarea de produse congelate neconforme, vânzarea unor fructe şi legume cu modificări organoleptice şi urme de mucegai, în 78 de magazine, utilizarea unor vitrine frigorifice sau congelatoare cu rafturi care prezentau un grad avansat de uzură, depreciate, pătate, cu praf în strat grosier, rugină, vopsea exfoliate, cu insecte moarte, resturi şi reziduuri alimentare, în 58 de unităţi.

 

Imagine

Totodată, în 26 de magazine comisarii ANPC au descoperit că nu era respectat regimul de temperatură pentru păstrarea preparatelor, în 37 de magazine erau utilizate spaţii de depozitare neigienizate sau neconforme din punctul de vedere al regimului de temperatură sau al gradului de uzură al aparaturii, în 24 de unităţi au fost găsite cuptoare neigienizate, prezentând un strat gros de arsură şi grăsimi, precum şi tăvi neigienizate sau deteriorate.

Imagine

De asemenea, reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au constatat existenţa pavimentului neigienizat, în magazine, cu un strat de praf gros, grăsime si zone depreciate sau a plafonului deteriorat, comercializarea unor mărţişoare din argint, fără a deţine autorizaţie pentru comerţul obiectelor din metale preţioase, neconcordanţă între preţul la raft şi cel de la casa de marcat, nerespectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte promoţiile.

 

Imagine

ANPC a dat 384 de amenzi, în valoare totală de 3,9 milioane de lei, şi 123 de avertismente.

Imagine

Echipele de control au decis retragerea de la comercializare a produselor alimentare cu deficienţe, în valoare de 150.000 de lei, oprirea temporară a activităţii pentru 68 de unităţi, până la remedierea deficienţelor, şi au propus închiderea a trei unităţi pentru cel mult şase luni.

Imagine

„(…) Avem deja rezultate pozitive. AMRCR, structura asociativă a marilor retaileri, a hotărât să înceapă o evaluare a pieţei şi să demareze, împreună cu ANPC, un nou tip de abordare. Vom reveni cu detalii. Până atunci, noi suntem aici să protejăm consumatorii, chiar dacă asta poate părea o atitudine prea dură pentru cei obişnuiţi cu autorităţi mai puţin ferme”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDemisii la ALRO Slatina, fiul unui oligarh al lui Putin a plecat
Articolul următorBanca Mondială, decizie importantă în privința Ucrainei – 723 de milioane de dolari, mobilizați pentru ajutorul țării

3 COMENTARII

 1. It’s remarkable to visit this website and reading the views of all friends
  on the topic of this piece of writing, while I am also
  eager of getting knowledge.

 2. 그러니까 한마디로, 선거 캠프 안에서 조직사업이나 하라는 말이었다.

  정계 진출이 목표인 박진수 총동문회 회장은 박현일 의원의 재선을 돕고 이를 기반으로 다음 지방선거에 익주시장 출마를 준비하려고 했다.

  그러자면 이번 선거에서 핵심적인 역할과 더불어 대중적인 활동을 많이 해야 한다.

  ……그런데 밖으로 싸돌아다니지 말라고 한다.

  박진수 총동문회 회장의 표정은 급격하게 어두워졌다.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau