Ediţia din ianuarie 2021 a Forumului Economic Mondial de la Davos (WEF), ce reuneşte lideri de afaceri şi politicieni, a fost anulat, din cauza pandemiei de coronavirus, organizatorii intenţionând să reprogrameze evenimentul cândva la începutul verii viitoare.

„Recomandarea experţilor este că nu putem organiza evenimentul în siguranţă în ianuarie”, au precizat organizatorii, într-un comunicat de presă.

Conversaţiile private din Alpii Elveţieni, ce au găzduit şefi de state rivali, inclusiv pe preşedintele american, Donald Trump şi pe cel chinez, Xi Jinping, în ultimii ani, au loc în staţiunea de ski elveţiană Davos din 1971.

Conform RADOR, Forumul Economic Mondial precizează că decizia de amânare a ediţiei din această iarnă „nu a fost luată cu uşurinţă, în condiţiile în care era atât de urgent necesar ca liderii globali să se reunească pentru a schiţa o cale comună de redresare, în epoca post-COVID-19”.

În locul reuniunii, vor avea loc discuţii virtuale „la nivel înalt” în săptămâna începând cu 25 ianuarie, precizează WEF, adăugând că va face publice datele şi locul reuniunii reprogramate, imediat ce vor fi garantate condiţiile de sănătate şi siguranţă.

Reuniunea de la Davos, care în ianuarie anul acesta a marcat jubileul, este cel mai renumit forum internațional de lobby economic și politic, la care se întâlnesc cei mai importanți lideri politici, şefi de companii, economişti de top, finanţişti, dar şi oameni de cultură şi ecologişti.

Articolul precedentVirgil Popescu: ”România poate asigura, din producţia internă, 50% din necesarul de măşti până la sfârşitul anului”
Articolul următorEgiptul, a cumpărat marţi o cantitate record de grâu din Rusia