Economia europeană se redresează mult mai bine decât se estima în debutul pandemiei

Economia europeană se redresează mult mai bine decât s-au îngrijorat mulţi la începutul pandemiei de coronavirus (COVID-19), dar schemele de sprijin acordate de guverne trebuie să continue, a afirmat ministrul german de Finanţe, Olaf Scholz, transmite Agerpres.

„Pandemia încă nu s-a încheiat, dar indicatorii arată că economia se redresează mult mai bine decât ne temeam cu ceva timp în urmă, şi asta e ceva ce se aplică Uniunii Europene ca întreg, dar şi statelor membre individuale ale blocului comunitar”, le-a spus Scolz jurnaliştilor, la finalul reuniunii informale a miniştrilor de Finanţe din UE, care s-a desfăşurat la Berlin, în perioada 11 – 12 septembrie.

Implementarea planurilor de redresare a economiei la nivelul Uniunii Europene, sistemul de resurse proprii ale bugetului european, modalităţi de asigurare a unui sistem de impozitare echitabil şi eficient şi adaptarea pieţelor financiare la era digitală au fost principalele teme de discuţii ale întâlnirii miniştrilor de Finanţe din UE.

Comisia Europeană se aşteaptă ca economia UE să înregistreze un declin fără precedent, de 8,3%, în 2020, după un avans de 1,5% în 2019, din cauza crizei provocate de pandemie.

 

Articolul precedentSuedia ar putea fi prima țară renunță la bancnote și monede
Articolul următorAvertisment german: Fără un acord comercial cu UE, economia britanică ar fi mult mai afectată decât cea europeană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau