Dezvăluiri explozive despre cum este tâlhărită țara – Schema privatizării PETROM: Cum au pus austriecii mâna pe România

Noi dezvăluiri despre modul cum au pus austriecii mâna pe România au fost făcute, luni seara, în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS. Anca Alexandrescu a prezentat schema privatizării Petrom și oamenii care au fost cheia intereselor pe care Austria le-a avut în România.

„Când România era umilită, Grindeanu semna un nou contract cu cei de STRABAG SRL (Austria). Acum aflu că au dat încă două centrale. Contractul cu Petrom este secret, nu știe nimeni clauzele”, a spus Anca Alexandrescu la începutul emisiunii Culisele Statului Paralel.

„Dl Gindeanu, prietenul meu, a anunțat că a returnat cadourile de Crăciun pe care le-a primit de la OMV. Mi se pare jenant pentru ditamai ministrul Transporturilor să facă un asemenea anunț. Dar înainte foloseați cadourile de la OMV?”, a întrebat retoric aceasta.

În emisiunea în care s-a discutat, printre altele, de privatizarea Petrom și despre coloșii austrieci care fac profituri uriașe în România a fost invitat să intre prin telefon omul de afaceri Ovidiu Tender. Acesta a refuzat apelul, deși confirmase participarea anterior.

„Dl Tender a confirmat că intră în direct, acum, că am anunțat pe post, cred că a primit un mesaj și nu mai vrea. Îmi pare rău, că la anvergura dlui Tender nu m-aș fi așteptat. Eu, când l-am intervievat, l-am văzut un om curajos”, a spus Anca Alexandrescu.

„Procesul de privatizare a început în `96. A fost inclus de către Radu Berceanu în 1998, în 1998 din cauza conjuncturii naționale nu au fost interesate companii mari. Deși își arătaseră interesul companii românești, în 2002 a fost reluată selecția pentru un consultant internațional. Consultanți au fost: Banca Mondială și Fondul Monetar Internațional. Negocierile s-au terminat, iar contractul a fost aprobat în decembrie 2004. Toată procedura s-a desfășurat în perioada iunie 2004 – decembrie 2004 când a coincis cu președinția rotativă a UE”, a mai spus Anca Alexandrescu.

Dian Popescu: „Petrom a început atunci o expansiune și a început construcțiile de benzinării în momentul în care a început dezvoltarea, Petrom avea foarte mulți bani. Eu lucram acolo”.

Schema Petrom – oamenii care au fost cheia intereselor pe care Austria le-a avut în România

Anca Alexandrescu: „Dacă se știe că s-au dat șpăgi la privatizare, ce fac autoritățile? Noi vorbim în fiecare zi despre cum se devalizează interesele României. Deci, la OMV Petrom, vă dau doar câteva exemple, pentru că schema va fi umplută pe parcurs. Soția dlui Ungureanu a avut contract de 85.000 euro pe an la OMV. Din toți medicii din România, de ce tocmai soția lui Ungureanu? Mergem la doamna Dăncilă. Dl Dăncilă a fost angajat înainte ca doamna să fie premier, dar domnul a negociat în acel timp. Nu mai lucrează acolo. Doamna Olguța Totolici, soția dlui Barna, are contracte multe cu OMV”.

Dorin Iacob: „Ce înseamnă că au negociat. Nu s-a negociat niciodată nimic. S-a pus în plic. OMV este stăpânul României”.

Imagine

 
Articolul precedentCozmin Gușă, dezvăluiri EXPLOZIVE. Cine este „artizanul” privatizării păguboase a Petrom
Articolul următorPrima companie de stat care își mută conturile de la BCR: „Este o decizie administrativă a noastră”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau