Comisia Europeană este în contact direct cu autorităţile române privind recuperarea ajutorului de stat ilegal de la CFR Marfă și evaluează planul României de recuperare a banilor, a transmis un purtător de cuvânt al executivului European, la solicitarea Financial Intelligence.

“La 24 februarie 2020, Comisia a adoptat o decizie prin care a concluzionat că operatorul feroviar de transport de marfă CFR Marfa a primit cel puțin 570 milioane de euro ajutor incompatibil de stat, prin anularea datoriilor și prin neîncasarea unor datorii de la societate. Decizia impune României să recupereze ajutorul ilegal, plus dobânzile, în termen de șase luni de la notificarea deciziei.

Comisia este în contact regulat cu autoritățile române cu privire la punerea în aplicare a deciziei și evaluează planul României de recuperare a ajutorului ilegal.

Comisia va continua să coopereze cu autoritățile române pentru a asigura punerea în aplicare corectă a deciziei. România rămâne în obligația de a impune recuperarea ajutorului ilegal și de a pune capăt încălcării legislației Uniunii Europene”, potrivit sursei citate.

Poziţia autorităţilor europene a fost solicitată după ce, în presă, au apărut informaţii conform Comisia Europeană ar fi respins amblele cereri ale României – atât cea privind alegerea altei modalități de returnare a ajutorului decât lichiditățile, cât și cea de prelungire a termenului de rambursare.

 

 

Articolul precedentAtenție ce cumpărați, au fost descoperite încă 5 tipuri de măști periculoase
Articolul următorO nouă schemă de ajutor de stat pentru firmele din domeniul ospitalității