Ce se întâmplă cu proiectul lui Dragnea de aducere a aurului în țară

Proiectul legislativ inițiat de fostul șef PSD Liviu Dragnea pentru repatrierea rezervei de aur ar putea fi întors înapoi printr-o decizie a CCR. Momentan, Curtea Constituțională a amânat un verdict pentru data de 26 iunie.

 

Curtea Constituţională a României a amânat, miercuri, luarea unei decizii cu privire la constituționalitatea inițiativei legislative depuse de Liviu Dragnea și Șerban Nicolae.

CCR se va pronunța abia pe 26 iunie pe sesizarea PNL şi USR asupra actului normativ pentru modificarea articolului 30 din Legea 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat că liberalii vor ataca la Curtea Constituţională această lege pentru că nu îşi doresc ca aurul României să fie transformat în „ghiuluri şi inele”.

„Vom ataca la CCR legea privitoare la aducerea aurului în ţară. Dacă vă aduceţi aminte, ministrul Economiei Bădălău, întrebat fiind ce o să faceţi cu aurul României, o să facem ghiuluri şi inele, asta a declarat domnul Bădălău şi noi nu vrem ca aurul din rezerva naţională a României să încapă pe mâinile lui Bădălău, Vâlcov, Dragnea, ca băieţii ăştia să facă ce vor cu acest aur, eventual să-l transforme, aşa cum a declarat domnul Bădălău, în ghiuluri şi inele”, a afirmat Orban.

Articolul precedentFMI, avertisment pentru România
Articolul următorIsărescu: Adoptarea euro nu este panaceu