Majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie, cu 14%, va determina și modificarea altor venituri și beneficii pentru pensionari, calculate în funcție de acest indicator. 

Indemnizația însoțitorii pensionarilor de invaliditate de gradul I va crește de la 1 septembrie, ca urmare a faptului că aceasta reprezintă 80% din valoarea unui punct de pensie și se rectifică ori de câte ori se modifică valoarea acestuia. Indemnizația va crește, astfel, de la 1012 lei la 1154 de lei.

Și pensionarii care au fost membri ai uniunilor de creație vor primi bani mai mulți din luna septembrie. În cazul lor, este vorba de majorarea indemnizaţiei pe care o primesc și care reprezintă jumătate din pensie, dar nu mai mult de două salarii minime brute pe ţară. Potrivit legii, cuantumului acestei indemnizaţii se corectează ori de câte ori se modifică valoarea punctului de pensie.

Adițional, printr-un proiect de hotărâre de guvern, tot de la 1 septembrie, se majorează pragul maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90%. Este vorba de o creștere  de 160 de lei, de la 1139 la 1299 de lei. Măsura, se spune în textul documentului, „are în vedere creșterea cu 14% a valorii punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie, precum și prevederile (…) din Legea nr. 127/2019, (…) astfel încât să nu fie afectat accesul pensionarilor la medicamente compensate cu 90%.”

În perioada septembrie 2019 – iunie 2020, au fost eliberate 2.341.391
rețete, aferente unui număr de 467.068 pensionari.

Articolul precedentBanca Mondială estimează că explozia din portul Beirut a provocat pierderi de peste opt miliarde de dolari
Articolul următorProcurorul Negulescu, noi dezvăluiri explozive! Cum și-a vândut Vlad Cosma propriul tată ca să scape de închisoare