Vremea se răcește brusc și va ninge în multe zone din țară. Ca să nu plătească amenzi mari, șoferii au luat cu asalt vulcanizările pentru a-și monta anvelope de iarnă. Problema este, însă, că prețul acestora a crescut și cu 15% față de anul trecut din cauza materiei prime care este tot mai scumpă. 

Vulcanizările sunt pline în această perioadă de șoferi care vin pentru a-și schimba anvelopele de vară cu cele de iarnă. Ghinioniști sunt, însă, șoferii care trebuie să cumpere cauciucuri noi. Asta pentru că producătorii au fost nevoiți să crească prețurile din cauza materiei prime tot mai scumpe.

În aceasta perioada preturile anvelopelor pornesc de la 200 de lei bucata si pot ajunge chiar si pana la 2 mii de lei.

Între anvelopele de iarnă și cele de vară există mari diferențe.

Șoferii care nu schimbă cauciucurile riscă amenzi usturătoare.

Atunci când partea carosabilă este acoperită cu zăpadă, gheață sau polei legislația în vigoare prevede obligația pentru conducătorii de autovehicule să aibă echipat autovehiculul cu anvelope de iarnă. Nerespectarea acestor obligații se sancționează cu o amendă cuprinsă între 1305 lei și 2900 de lei și reținerea certificatului de înmatriculare.

Pe lângă sancțiuni șoferii trebuie să țină cont și de siguranță.

Sunt și șoferi care trebuie să plătească doar mâna de lucru a mecanicilor, pentru că au anvelopele cumpărate de anul trecut.

Articolul precedentIonuț Stroe: „PNL susține majorarea pensiilor cu 15%. TOATE vor crește în acest moment” – Care va fi diferența dintre pensionari
Articolul următorCULISELE STATULUI PARALEL | Schengen, cadoul otrăvit aruncat sub nasul românilor – Care sunt implicațiile

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau