Tensiuni între Premierul Forin Cîțu și miniștri pe tema bugetului. Mulți dintre ei Aceștia sunt nemulțumiți că au primit prea puțini bani pentru domeniile pe care le gestionează, potrivit Realitatea Plus. 

Principala nemulțumire este legată de fondurile insuficiente alocate. Printre ministerele care ar urma să rămână cu mai puțini bani sunt cel al Economiei, al Sănătății și al Transporturilor.

Cei mai nemulțumiți sunt miniștri USR. Potrivit surselor Realitatea Plus, au fost discuții extrem de tensionate între Premier și ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Cel din urmă ar fi amenințat că nu va vota în Parlament legea bugetului dacă instituția pe care o conduce nu va primi mai multe fonduri.
În replică, Florin Cîțu ar fi răspuns că nu va ține cont de acest lucru pentru că trebuie respectată ținta de deficit de 7,1% din PIB.

Bugetul prevede și înghețarea pensiilor și a salariilor. Mai mult, vor fi tăiate veniturile și mai multe sporuri vor dispărea.

 

Articolul precedentCâștigul salarial a crescut substanțial la finalul anului trecut. Majorări în sănătate, scăderi în învățământ
Articolul următorRomânia va beneficia, în următorii doi ani, de un ajutor financiar european de peste 3,8 miliarde de euro