Peste jumătate dintre angajatori vor acorda în acest an prime sau beneficii salariaților cu ocazia sărbătorilor Pascale, arată un studiu al unei platforme pentru căutarea locurilor de muncă. Nici instituțiile de stat nu fac excepție. Bugetarii vor primi bonusuri în bani care pornesc de la 100 de lei și ajung până la 2.500 de lei, din datele obținute de Realitatea TV. 
Potrivit analizei făcute de platforma de angajări E-jobs.ro, companiile de stat vor oferi anul acesta cele mai mari prime. Pe primele cinci poziţii se află Compania Națională Aeroporturi București SAm cu prime de 2500 de lei/ angajat, Oil Terminal, cu o primă de 1200 de lei/ angajat, ROMATSA, cu 900 de lei/ angajat, Registrul Auto Român: 500 de lei/ angajat şi CNAIR: 300 de lei/ angajat.
Şi alte companii de stat vor acorda prime, de regulă 10% din salariul minim brut. Astfel, la Metrorex se vor acorda 150 de lei/angajat, CFR Călători – 150 de lei/angajat,  CFR Infrastructură – 150 de lei/angajat, Societatea Națională Închideri Minea – 150 de lei/angajat şi Poşta Română, cu 100 de lei/ angajat.
Per ansamblu, studiul E-jobs.ro arată că 55% dintre angajatorii din România vor da prime de Paște.
50% dintre angajatori spun că valoarea va fi de 150 de lei, 20% dintre angajatori acordă prime de 200 de lei 30% dintre angajatori prime de peste 300 de lei 12% dintre angajatori încă nu știu dacă vor da prime.
Articolul precedentCE Oltenia, proiect de buget fantezist, estimare de profit după o pierdere de aproape un miliard de lei
Articolul următorGrecia vrea să returneze anticipat banii luați de la FMI