Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET” anunţă organizarea mai multor acţiuni de pichetare a prefecturilor judeţene.

Sindicaliştii din educaţie anunţă marţi că încep să picheteze sediile prefecturilor din ţară, acuzând dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ. Prima acţiune este programată la Constanţa. În cazul în care revendicările nu le vor fi rezolvate, ei ameninţă cu organizarea unui marş de protest în luna mai şi cu grevă generală în ultima decadă a lunii mai.

”Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „SPIRU HARET” anunţă organizarea mai multor acţiuni de pichetare a prefecturilor judeţene.

Astfel, în această săptămână vor avea loc proteste ale organizaţiilor judeţene afiliate FSLI, după cum urmează:

14.03.2023 – Constanţa: 200 de participanţi;

15.03.2023 – Ialomiţa: 50-100 de participanţi;

16.03.2023 – Argeş, Buzău, Călăraşi, Dolj şi Prahova: între 100- 300  participanţi din partea fiecărei organizaţii”, transmit sindicaliştii.

Protestele vor continua şi în săptămâna 20- 24 martie 2023 tot cu pichetarea sediilor prefecturilor din alte judeţe, acţiuni sindicale la care vor lua parte membrii organizaţiilor sindicale afiliate FSLI şi FSE “SPIRU HARET”. 

”Dezinteresul actualei guvernări privind acordarea majorărilor salariale în sistemul de învăţământ conduce la producerea unui dezechilibru social şi îi împinge pe colegii noştri la imposibilitatea asigurării unui trai decent. Suntem astfel determinaţi să mergem mai departe cu planul acţiunilor sindicale, până la rezolvarea tuturor problemelor cu care salariaţii din educaţie se confruntă. Considerăm că motivarea resursei umane din învăţământ reprezintă una dintre condiţiile esenţiale pentru a avea un sistem de educaţie performant în România”, susţin cele două federaţii.      

VEZI care sunt principalele revendicări ale sindicaliștilor AICI

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentJoe Biden, după falimentul Silicon Valley Bank: Sistemul bancar american este ”solid”
Articolul următorMarcel Boloș, anunț despre creșterea vârstei de pensionare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau