epa05297758 European countries' flags and the flag of Europe fly in front of the 'Louise Weiss Building', seat of the European Parliament, in Strasbourg, France, 10 May 2016. The building was named after French writer, feminist and European politician Louise Weiss (1893-1983). EPA/PATRICK SEEGER

Sesiunea Parlamentului European, care urma să înceapă săptămâna viitoare la Strasbourg, a fost anulată, iar lucrările mutate la Bruxelles, a anunțat marți președintele PE, David Sassoli.

Motivul mutării lucrărilor a fost acela că autoritățile franceze au introdus departamentul Bas-Rhin, a cărui capitală este Stasbourgul, în zona roșie, a afirmat Sassoli, citat de AFP.

De altfel, sesiunea din perioada 14 – 17 septembrie ar fi fost prima ținută în capitala alsaciană de la începutul pandemiei în Europa.

În această situație, plenara a fost mutată la Bruxelles și a reaprins discuția legată de mutarea defintivă și totală a activităților în capitala Belgiei. Partizanii sediului unic la Bruxelles au denunțat, în mod regulat, costul financiar și ecologic al călătoriilor până la Strasbourg și faptul că uriașul complex din Franța este folosit doar patru zile pe lună.

De la începutul pandemiei, sesiunile s-au organizat în principal în sistem videoconferință.

La sesiunea din septembrie, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen va susține discursul asupra stării UE.

 

Articolul precedentFlorin Cîțu: De la agricultură vine cel mai mare risc de recesiune tehnică
Articolul următorMâine, la ora 15:00 Noi dezvăluiri explozive despre Victor Ponta