Pensionarii și alți români cu venituri mici pot folosi voucherele sociale pentru a cumpăra shaorma, dar nu le pot folosi în marile magazine. Mai mult, cei care decid să înstrăineze cupoanele, riscă amenzi enorme.

Voucherele sărăciei de 250 de lei pot fi folosite de pensionari și de românii cu venituri mici la fast food sau patiserii scumpe. 

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista completă a magazinelor care acceptă plata cu vouchere sociale, în funcție de emitentul cardului. Lista include mai multe hypermarket-uri, restaurante, dar și farmacii, pe lângă fast-food-uri și patiserii.

Lista de operatori economici unde se poate cumpăra voucherele sociale date de Guvern prin programul „Sprijin pentru România” se schimbă dela un județ la altul. Sunt atât lanțuri cunoscute de magazine – magazine mici, de cartier, hypermarketuri, supermarketuri, farmacii.  Pe listă sunt și restaurante și fast food-uri de unde se poate cumpăra mâncare cu banii de pe cardurile oferite de Guvern.

Banii de pe carduri vor putea fi cheltuiți doar pentru alimente de bază sau hrană caldă. Dacă voucherul în valoare de 250 lei va fi folosit în alt scop, beneficiarii dar și cei la care ajunge pot primi amenzi enorme. În același timp, unitățile care vând produse persoanelor ale căror vouchere nu le aparțin pot fi sancționate cu amenzi cuprinse între 10.200 și 17.650 lei, iar firmele emitente care nu alimentează la timp cardurile, spre exemplu, riscă amenzi de până la 35.700 de lei.

Tichetele sociale – voucherele sunt oferite pe suport electronic. Până în decembrie 2022, fiecare persoană eligibilă va beneficia de tichete sociale pe card, pentru produse alimentare și mese calde.

Peste 2,5 milioane de persoane primesc aceste tichete sociale.

Voucherele de 250 de lei se acorda o dată la două luni, până la finalul anului 2022, anumitor categorii de români cu venituri mici, printre care mulți pensionari. Virarea banilor pe card le da mari batai de cap.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentProbleme la lucrările pe drumul expres Brăila- Galați din cauza creșterii prețurilor la materiale
Articolul următorKlaus Iohannis despre Codul Fiscal: Sunt pentru cota unică și împotriva taxei de solidaritate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau