Protestele au început la Zalău. Oamenii spun că nu mai fac față valului de scumpiri și, de cele mai multe ori, sunt nevoiți să renunțe la mâncare pentru a-și putea plăti facturile sau ratele. Reprezentanții sindicatelor susțin că prețurile uriașe la energie și gaze împing milioane de oameni în sărăcie.

Sunt proteste de amploare în toată țara! Sătui de valul de scumpiri, dar și de facturile uriașe, românii au decis să își strige nemulțumirile în stradă. Protestele au început în Zalău și în Deva și vor continua toată săptămâna, în toată țara. Oamenii, împovărați de scumpiri, cer Guvernului să majoreze pensiile și salariile. 

„De la Zalău vom porni spre Hunedoara. Vom ajunge pe la cele mai importaante combinate, companii românești care au probleme financiare, care au probleme din cauza prețurilor la energia electrică”, a declarat organizatorul protestului. 

Caravana împotriva sărăciei, așa cum a fost denumită de protestatari, a ajuns și la Bacău.

„Inflația a depășit 16% iar salariile nu au cresuct. Cerem Guvernulu imediat să găsească soluții să crească salariile. Vrem salariu european”, a spus un protestatar.

„În principal, nemulțumirile noastre se referă tot la aplicarea Legii unice a salarizării, iar pe lângă acestea, nemulțumirile întregii confederații sunt cele care țin de prețuri, în special, de inflație, de prețul la gaz, la curent, la alimente”, spune un altul.

Protestele vor continua toată săptămâna. Joi, oameni din toată țara vor ajunge în Capitală și vor picheta Guvernul României.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentANAF a pus ochii pe cei care-și închiriază locuințele. Ce se modifică de la 1 ianuarie
Articolul următorContre pe majorarea pensiilor. F. Cîțu: E o minciună că din cauza PNRR nu pot crește cu peste 10%. M. Ciolacu: Declarații de copil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau