Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, vineri, că procentul de majorare a pensiilor poate fi și 15%, dar și o altă cifră. Șeful executivului a explicat că în continuare se lucrează la finalizarea calculelor, astfel încât propunerea finală să fie și sustenabilă.

„Domnul preşedinte (Klaus Iohannis – n.r.) a legat acest procent de inflaţie şi afirm că este nevoie ca în continuare să ţinem cont de rata de inflaţie şi consider că pensionarii nu merită să suporte povara inflaţiei, motiv pentru care procentul poate să fie de 15% sau poate să fie alte cifre.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fguv.ro%2Fvideos%2F3259980237578319%2F&show_text=false&width=560&t=3278

Toate aceste elemente de analiză le vom realiza în coaliţie cu cifrele de buget pe masă. Avem nevoie de prognoza bugetului pentru anul 2023, trebuie să vedem care este valoarea nominală a PIB-ului în anul viitor şi în felul acesta să putem să ne asigurăm că venim cu decizii care să fie într-adevăr susţinute de buget şi să poată să asigure compensarea creşterii preţurilor la alimente, la bunuri, la servicii”, a declarat Ciucă, într-o conferinţă de presă, la Arad.

Șeful guvernului a precizat că majorarea pensiilor nu poate fi privită individual, pentru că este nevoie și de o ajustare corespunzătoare a salariilor.

„Vă asigur că vom lua cât se poate de responsabil toate deciziile în acest sens. Vorbim şi de pensii şi de salariu, este clar că toată această situaţie deosebit de dificilă economic ne afectează pe toţi şi este nevoie să avem un set de măsuri şi decizii guvernamentale care să poată să menţină echilibru atât în viaţa socială, cât şi în cea economică”, a mai spus premierul.

Articolul precedentRomânii care se încălzesc cu aeroterme și calorifere electrice ar putea beneficia de o nouă PLAFONARE
Articolul următorPensii majorate cu până la 15% de la 1 ianuarie 2023 – Răspunsul lui Marius Budăi