Românii sunt sufocați de scumpiri, iar analiștii susțin că rata inflației va continua să crească. Prețurile alimentelor de bază au explodat, iar pensionarii sunt cei care resimt din plin aceste scumpiri. De cele mai multe ori sunt nevoiți să se împrumute la casele de ajutor reciproc. Asta și pentru că voucherele de 250 de lei, promise de autorități, nu au ajuns încă la toți pensionarii, iar guvernanții spun că acest lucru se va intimpla abia la sfârșitul verii, când vor distribui toate cardurile. 

În această situație disperată au ajuns o mulțime de pensionari care se împrumută ca să aibă ce pune pe masă. La casele de ajutor reciproc, zilnic se formează cozi. 

Prețurile alimentelor de bază au explodat, iar pensionarii sunt cei care resimt din plin aceste scumpiri.

„Împrumuturile pornesc de la 300-400 de lei și merg până la 30-40 de mii de lei. Majoritatea vor puțin – 1.000 de lei. Membrii cu veniti mici au prioritate. Împrumuturile cu sume așa de mici sunt pentru medicamente”, spune Georgică Bădărău, reprezentant al Casei de Ajuror Reciproc (C.A.R).

Nici voucherele de 250 de lei , promise de autorități, nu au ajuns încă la toți pensionarii. Abia 1, 6 milioane de bătrânbi au primit cardurile, în vreme ce restul se vor distribui până la sfârșitul verii. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPetre Daea dă asigurări că vom avea grâu pentru consumul intern
Articolul următorVirgil Popescu confirmă: „Va fi o iarnă complicată”. Vor avea românii acces la încălzire? – răspunsul ministrului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau