Ministrul Energiei, Virgil Popescu, susţine că, dacă preţul barilului a scăzut, pe cale de consecință ar trebui să urmeze şi o scădere a preţului la benzină.

“E o întrebare foarte legitimă şi ar trebui ca, după această scădere de preţ, să asistăm şi la o scădere a preţului la benzină mă aştept în principal. De ce vă spun la benzină, în principal, pentru că România produce mai multă benzină din petrol decât poate consuma şi suntem exportatori de benzină, preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină, la motorină ar trebui să urmeze şi acolo o scădere, dar acolo noi şi cumpărăm jumătatea din cantitatea pe care o consumă România, pentru că producţia de motorină este mai mică decât consumul, iar cotaţia motorinei nu a scăzut în procent la fel de mult, dar a scăzut şi acolo”, a declarat ministrul Energiei, joi seara, la un post TV, întrebat fiind dacă scade preţul barilului de ce nu scade şi preţul la benzinării, relatează G4Media.ro.

Virgil Popescu a precizat, de asemenea, că în perioada următoare vom asista la o corecţie în jos a preţului la carburant:

“Ordonanţa nu a fost obligatorie, a fost voluntară, cine a vrut să participe în mod voluntar şi-a asumat de la început această scădere de preţ. Eu cred că vom asista în perioada următoare şi la o corecţie în jos a preţului la carburant. Să vedem în zilele următoare, pentru că trebuie să vedem în zilele imediat următoare că se întâmplă ceva în bine cu preţul la benzină şi apoi cu preţul la motorină sau poate în acelaşi timp cu preţul la benzină. Aşa ar fi normal, aşa ar fi corect, aşa ar trebui să procedeze reţelele mari de benzinării care ar trebui să fie corecte cu românii. În momentul când scade costul de achiziţie, să scazi şi preţul, aşa cum atunci când ai justificat, a crescut cotaţia petrolului, a crescut cotaţia motorinei, ai ridicat preţul”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentPremierul Italiei, Mario Draghi, și-a anunțat demisia
Articolul următorPetre Daea dă asigurări că vom avea grâu pentru consumul intern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau