Programul IMM Leasing a fost publicat vineri în Monitorul Oficial și oferă antreprenorilor garanții pentru credite cu o valoare maximă de 5 milioane de lei. Garanția acordată de stat este de 80% pentru achiziția de echipamente IT și de 60% pentru utilaje sau vehicule de transport de marfă sau persoane.

Dumitru Nancu, directorul FNCGIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici și Mijlocii), instituție care gestionează IMM Leasing, spune că programul sprijină firmele românești.

„Pentru echipamente, 5 milioane, pe o perioada de 5 ani de zile. Dobânda este subventționată în proporție de 50% de către Guvernul României, cu avans 0%, ceea ce e unic. Nu cred că mai există leasing cu avans 0%”, a declarat acesta.

„Vă dau un exemplu pe IMM Leasing. Stiți că firmele românești, ca să participe la o licitație pentru drumuri, pentru poduri, aveau nevoie de utilaje? De unde să le ia? Ei, prin acest program vine guvernul și spune: încurajăm să îți iei echipamente și second hand, cu 50%, ca să poți să participi la licitație. Pentru aceste firme am făcut acest program”, a mai spus Dumitru Nancu.

Articolul precedentDe sămbătă intră în vigoare registrul electronic pentru zilieri și sezonieri
Articolul următorCum a arătat consumul în pandemie: am mâncat mai multe dulciuri, am neglijat îngrijirea personală