Fostul director general al gigantului Volkswagen, Martin Winterkorn de 71 de ani, riscă până la 10 ani de închisoare după „scandalul emisiilor” mașinilor diesel și trebuie să returneze toate bonsurile de performanță primite.

 

 

Procurorii germani l-au acuzat pe fostul CEO al Volkswagen, Martin Winterkorn, de fraudă în mega-scandalul trucării emisiilor de dioxid de carbon, care a zguduit industria auto începând cu 2015.

Fostul director general al gigantului auto riscă până la 10 ani de închisoare, potrivit CBC TV. El a fost pus sub acuzare de procurorii germani împreună cu alți patru foști manageri ai companiei.

Procurorii au declarat luni că Winterkorn știa despre schema frauduloasă încă din mai 2014 și nu a oprit-o. Winterkorn a demisionat din funcția de CEO la cinci zile după ce scandalul a explodat în presa americană, în septembrie 2015.

Volkswagen a recunoscut instalarea software-ului în mașinile sale diesel prin care a fost denaturat controlul poluării. Directorii VW incriminați de procuratura germană trebuie să returneze toate bonusurile de vânzări pe care le-au încasat în acei ani: între 300.000 de euro și 11 milioane euro.

Dosarul depus de procurori la un tribunal din Braunschweig conține 692 de pagini, în 300 de volume, cu 75.000 de pagini. Sunt cercetați alți 36 de suspecți în dosar.

Articolul precedentZiua și împrumutul la Ministerul Finanțelor
Articolul următorNoul indice ROBOR s-ar putea aplica şi creditelor în derulare, bancherii se opun