Grupul italian Enel şi-a planificat pentru anul viitor plecarea din România, potrivit unui raport prezentat presei cu ocazia conferinţei Capital Markets Day.

Enel a anunţat că intenţionează să vândă active în valoare de 21 de miliarde de euro (21,51 miliarde de dolari) pentru a-şi reduce datoria netă, urmând să se concentreze pe prezența în 6 ţări, conform strategiei actualizate a celei mai mari companii italiene de utilităţi prezentate marţi.

Cea mai mare parte a planului de vânzare de active – care vizează printre altele active din România şi Peru – va fi realizată până la finalul lui 2023.

Compania transmite că ultimii trei ani au fost afectați de efectul combinat al epidemiei COVID-19, al conflictelor geopolitice și al evenimentelor meteorologice extreme legate de schimbările climatice.

“Acest scenariu a sporit necesitatea unei tranziții energetice accelerate și a digitalizării, alături de reproiectarea și reechilibrarea lanțurilor de aprovizionare globale”, a transmis reprezentantul Enel.

Enel s-a angajat să recompenseze investitorii cu dividende de 0,43 euro pentru perioada 2023 – 2025, în creştere de la 0,40 euro în 2022.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/stiri/economie/digi-economic/enel-se-pregateste-sa-plece-din-romania-anul-viitor-2159403

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

Planul prevede ieșirea din afaceri și zone geografice care nu se pliază atât de bine pe strategia grupului.

“La finalul acestui program vom fi o companie mai simplă, mai agilă”, a spus CEO-ul și directorul general al Grupului Enel, Francesco Starace.

“Exit” din România în 2023 – acesta este planul prezentat de companie. Grupul vrea să iasă și din Peru și Argentina, dar posibil și din Spania.

Articolul precedentMarcel Boloș anunță când vor intra banii de vouchere sociale
Articolul următorUn nou val de scumpiri după majorările anuțate de Guvern: Ce produse vor avea prețuri mai mari la 1 ianuarie 2023