Comisia Europeană a trimis observaţii asupra unor componente ale Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar în ansamblu consideră că nici nu poate fi vorba de un Plan, ci doar de nişte bucăţi. Anunțiul a fost făcut de secretarul de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marius Vasiliu, în cadrul consultărilor privind actualizarea PNRR, potrivit Agerpres.

Comisia semnalează absenţa formulării unor reforme foarte clare. „Am primit observaţii de la Comisia Europeană asupra unor componente ale PNRR. Totodată am constatat că, deşi în decembrie se afirma că nu au fost formulate observaţii asupra Planului, realitatea este că România nu a transmis de fapt un Plan, ci doar nişte bucăţi. Un prim aspect pe care-l semnalează Comisia este absenţa formulării unor reforme foarte clare şi totodată faptul că acele părţi ce au fost transmise nu respectă cerinţele Regulamentului”, a subliniat oficialul MIPE.

Vasiliu a mai afirmat că propunerile sunt formulate sub forma unei liste de proiecte, nu a unui draft cu angajamente de reforme, așa cum se cere pentru astfel de situații.

La finalul lunii ianuarie, Guvernul a aprobat Memorandumul “Mecanismul pentru elaborarea poziţiei Guvernului României cu privire la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă” (PNRR), prin care sunt stabilite cinci etape de parcurs în vederea obţinerii unui document actualizat până în data de 5 martie.

Documentul în baza căruia România ar putea beneficia de peste 30 de miliarde de euro, finanțări pentru a accelera revigorarea economică în perioada post-pandemie de COVID-19 va trebui aprobat de Comisia Europeană cel mai târziu până în luna aprilie.

Articolul precedent„Culisele statului paralel” | Românii de rând, UMILIȚI pentru restanțe de câțiva lei, în timp ce MAFIOȚII de la ANAF sunt iertați pentru dări de milioane – VIDEO
Articolul următorExplozie a ratei șomajului, cifre alarmante în țară