Breșa de securitate a Facebook a afectat 3 milioane de utilizatori în Europa

Aproximativ 3 milioane de europeni au fost afectați de o breșă de securitate a Facebook care a apărut în septembrie, în care informații confidențiale ale utilizatorilor au fost furate.

Această încălcare a securității este așteptată să devină primul test major al noului Regulament privind protecția generală a datelor din Europa (GDPR), iar numărul utilizatorilor europeni afectați ar putea contribui la determinarea gravității oricăror sancțiuni împotriva companiei, conform comisiei irlandeze pentru protecția datelor, citată de CNBC.

În conformitate cu GDPR, companiile care intră în contact cu datele cu caracter personal ale cetățenilor din Europa trebuie să respecte cerințele stricte de păstrare și asigurare a acestor informații și trebuie să raporteze autorităților încălcările în termen de maxim 72 de ore. În conformitate cu regulamentul, companiile se pot confrunta cu amenzi de până la 4% din veniturile lor globale anuale. Pentru Facebook, care a obținut mai mult de 40,65 miliarde dolari în venituri în 2017, această amendă ar putea fi de până la 1,63 miliarde de dolari.

Facebook a dezvăluit inițial breșa de securitate pe 28 septembrie, spunând că 50 de milioane de conturi au fost afectate de furtul datelor de autentificare. Această cifră a fost redusă ulterior la 30 de milioane, iar Facebook a confirmat că 29 de milioane de utilizatori afectați au expus numele și informațiile de contact. Dintre aceștia, 14 milioane de persoane au avut și alte informații personale, cum ar fi sexul, statutul relațiilor și locurile lor recente de check-in, furate de atacatori.

Facebook a refuzat anterior să dezvăluie câți utilizatori au fost afectați de aspectele de securitate în Europa, Însă, Facebook a declarat Comisiei irlandeze pentru protecția datelor că 10% din conturile afectate au fost europene, potrivit lui Graham Doyle, șeful pe parte de comunicare al comisiei.

Articolul precedentPragmatism sau lehamite? Românii au mai mare încredere în bănci decât în Guvern (sondaj)
Articolul următorDupă 10 ani, SUA revin în fruntea competitivității mondiale

Comments are closed.