BREAKING NEWS Prăbuşire istorică a la Bursa de Valori Bucureşti după măsurile fiscale anunţate de Guvern

Bursa de la Bucureşti continuă să se afle pe roşu ca urmare a măsurilor fiscale anunţate de Guvern. Potrivit unei estimări, companiile au pierdut la bursă, în câteva ore, 6 miliarde de lei şi este posibil să fie consemnată una dintre cele mai negre zile din istoria bursei .  

La ora 15:00, acțiunile Băncii Transilvania înregistrau o scadere pe aproape 19%, acțiunile BRD au scăzut cu peste 15%, OMV Petrom aproape 14%: Chiar şi companiile energetice ale statului, precum Transgaz şi Romgaz, au pierderi însemnate.

“Şedinţa de azi este de un rosu atât de aprins, cum nu am mai văzut de la începutul lunii august 2011 când a fost redus ratingul SUA. În cazul băncilor, profitul ar putea fi înjumătăţit. Taxele vor fi o povară pentru bănci şi pentru companiile din sectorul energetic”, a declarat Simion Tihon, broker la Prime Transaction, pentru ZF.

Într-o estimare făcută de zf.ro, companiile din structura indicelui principal BET înregistrează la ora 12:00 o valoare de piaţă de circa 65 miliarde de lei, în scădere cu 6 miliarde de lei faţă de închiderea de marţi seară.

Potrivit analilştilor, este cea mai proastă şedinţă din istoria BVB determinată strict de factori interni.

UPDATE: Cursul valutar n-a urmat trendul de pe BVB. Banca Naţională a anunţat miercuri un curs de referinţă de 4.6571 lei/euro, în urcare faţă de nivelul atins de marţi, de 4.6478 lei/euro.

 

 

Articolul precedentDeputații mai fac un „cadou” băncilor: dobânzile plafonate
Articolul următorMediul privat, reacție fără precedent față de noile poveri fiscale anunțate de Guvern