Bitcoin a scăzut miercuri la 16.521,60 dolari pe unitate, cel mai redus nivel din noiembrie 2020, pe fondul declinului generalizat al pieţei critomonedelor, pentru a doua zi consecutiv, investitorii analizând consecinţele preluării FTX de către Binance, pentru a o salva dintr-o criză de lichiditate, transmite CNBC.

La începutul zilei, bitcoin a atins un nou minim de 16.521,60 USD, cel mai scăzut nivel din noiembrie 2020, potrivit Coin Metrics. A atins maximul istoric de 68.982,20 dolari pe unitate în urmă cu un an împlinit joi.

Între timp, ether a scăzut cu 12%, la 1.162,46 dolari pe unitate.

Solana a continuat şi ea să scadă, înregistrând miercuri un declin de 40%, după ce a scăzut cu 26,4% marţi.

Alameda Research, firma de tranzacţionare deţinută de Sam Bankman-Fried, care conduce şi FTX, a fost un susţinător important şi timpuriu al proiectului Solana.

Wall Street Journal a scris miercuri, citând o sursă, că Binance ar putea renunţa la preluarea FTX din cauza ”unei găuri mari” găsite în finanţele companiei.

Totodată, Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) investighează modul în care FTX a gestionat activele clienţilor, pe fondul crizei de lichidităţi, precum şi activităţile de împrumuturi în criptomonede.

 

Sursa: Adevarul Zilei

Articolul precedentProiectul care ar înăspri pedepsele evazioniștilor, la un pas de a fi respins de deputați
Articolul următorPortalul ANAF se va afla în lucrări de mentenanță, vineri, 11 noiembrie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau