În ultimele zile seceta şi canicula au determinat creşterea consumurilor de apă potabilă, bazinele din unele localităţi ale judeţului ajungând la cote minime, apropiate de rezerva de incendiu.
 
Pentru a evita situaţia în care vom fi nevoiţi să limităm alimentarea cu apă după un program prestabilit, facem apel la abonaţii Apa Service ca în acestă perioadă critică să evite irigarea grădilnior şi spălarea asfaltului sau a curţilor cu apă potabilă, sau să apeleze la surse alternative de apă- puţuri, alte foraje sau acumulări proprii.
 
Facem precizarea că situaţia alimentării cu apă potabilă diferă de la o localitate la alta, în funcţie de capacitatea fiecărui foraj în parte.
Societatea Apa Service este obligată să respecte normele legale stabilite de Apele Române, pentru exploatarea în siguranţă a forajelor.
 
În acest început de săptămână, doar în Comuna Gogoşari furnizarea apei se face după un program restricţionat- 18.00-22.00, cu rezerva că, în funcţie de evoluţia acumulărilor din bazine, şi alte localităţi pot avea, pe viitor, un program restrâns.

Sursa: Realitatea de Giurgiu

Articolul precedentApa potabilă, RAȚIONALIZATĂ în județul Ilfov, din cauza caniculei
Articolul următorPlaneta, amenințată de FOAMETE! 12% din hrana lumii, în PERICOL din cauza invaziei ruse în Ucraina – ANALIZĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau