Agenția Natională de Administrare Fiscala a publicat „lista rușinii” cu datornicii care nu şi-au plătit obligațiile fiscale în ultimul trimestru al anului trecut. 

”Lista ruşinii” este reglementată de Ordinul nr. 509/2019 pentru modificarea şi completarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligaţii fiscale restante, precum şi cuantumul acestor obligaţii, aprobată prin Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, scrie Ziarul Financiar.

Obligaţiile fiscale pentru T4 2023 sunt aferente perioadei octombrie – decembrie 2023.

Obligaţiile fiscale restante sunt cele notificate, existente la sfârşitul trimestrului de raportare şi neachitate până la data publicării, potrivit zf.ro.

Nu fac obiectul publicării obligaţiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:

a) 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil

b) 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu

c) 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

ANAF va efectua modificări „în termen de 15 zile de la achitarea integrală a obligaţiilor fiscale datorate, organul fiscal central operează, din oficiu, modificările pentru fiecare debitor care şi-a achitat aceste obligaţii, în sensul eliminării din liste”.

„Lista ruşinii” publicată de ANAF poate fi consultată aici: www.anaf.ro/restante/.

Articolul precedent20 de zboruri Wizz Air spre și dinspre 6 aeroporturi din România, SUSPENDATE din vară
Articolul următorPropunere controversată în Parlament: supermarketurile să fie închise duminică