Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a început să-i vâneze pe samsarii care vând sute de autoturisme fără să plătească taxe, folosind informațiile primite de la Registrul Auto Român. În principiu, urmărirea se declanșează împotriva celor care apar în baza de date a RAR că au adus din străinătate zeci sau sute de autoturisme.

Preşedintele ANAF, Lucian Ovidiu Heiuş, a explicat că, începând cu luna august, inspectorii fiscului au acces la baza de înmatriculări a RAR, ceea ce le permite să vadă cine are un rulaj foarte mare de mașini care sunt vândute.

„Mecanismul era relativ simplu: te duci şi cumperi pe achiziţie intracomunitară, ca să eludezi plata TVA vii şi o înregistrezi la o factură mai mică în România şi atunci nu plăteşti TVA, sau mai nou şi-au deschis firme în Bulgaria încercând cumva să evite Fiscul din România.

Sunt şi persoane fizice care aduc zeci de maşini, poate sute de maşini într-un an, evită să plătească, dar care obţin venituri din această activitate. Având acest protocol (cu RAR – N.R.) noi vedem dacă apare pe numele lui Popescu Gheorghe că a dus 60 de maşini într-un an. Nu poţi să aduci şi să vinzi 60 de maşini că nu îţi place ţie. Poţi să îţi cumperi o maşină, să nu fi mulţumit de ea, sau vrei să o vinzi sau ceva. Una, două, dar când vinzi 60, de fapt tu să nu ai niciun venit e clar că acolo e o activitate care nu este în regulă. Iar cei care merg pe societăţi comerciale, tendinţa lor e de a găsi tot felul de tertipuri pentru a nu plăti TVA”, a explicat Lucian Ovidiu Heiuş, potrivit Agerpres.

Articolul precedentProtest în fața Ministerului Energiei. Muncitorii, exasperați că rămân fără locuri de muncă
Articolul următorMajorare pensiilor se lasă așteptată, procentul va fi cunoscut spre finalul anului, odată cu proiectul de buget – Marius Budăi