Societatea Naţională de Gaze Naturale Romgaz va livra către Electrocentrale Bucureşti gaze naturale în valoare de 525,9 milioane de lei (aprox. 107 milioane de euro). Contractul acoperă perioada 1 octombrie 2020 – 30 septembrie 2021, potrivit unui comunicat al Bursei de Valori Bucureşti.

Potrivit actului încheiat între cele două companii, pentru plată se va emite o factură de regularizare scadentă în 90 de zile de la data emiterii, iar penalităţile vor fi la nivelul dobânzilor de întârziere datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare.

Anunțul a venit la o zi după ce Claudiu Creţu, administrator special al Electrocentrale Bucureşti, a afirmat la un forum energetic că una dintre variantele de salvare a ELCEN de la colapsul financiar este preluarea activelor de către ROMGAZ, companie în care statul este acționat majoritar, prin Ministerul Economie și Energiei.

Sistemul de termoficare al Capitalei este în colaps, soluția e fuziunea cu Termoenergetica 

Articolul precedentManagerii restaurantelor cer să li se aplice aceleași scenarii epidemilologice ca și școlilor
Articolul următorRafila: Este posibil ca până la finele anului să apară pe piața mondială două vaccinuri anti-COVID. Prețul, între 5 și 20 de euro