Ministrul Raluca Turcan, prezent la fabrica Automobile Dacia. Proiectele viitoare, printre principalele teme ale discuțiilor.

(…) am avut ocazia să discut, cu angajații și cu reprezentanții conducerii despre măsurile de sprijin de care a beneficiat compania în perioada de pandemie, dar și despre proiectele de viitor, pentru că vorbim despre o companie performantă și tehnologizată care produce unul dintre cele mai cunoscute branduri românești. Mai mult, Automobile Dacia este un exemplu de companie care formează și păstrează forță de muncă și unde lucrează împreună tineri aflați în practică, dar și profesioniști cu experiență.  

Sprijinul de aproape 100 de milioane de lei acordat de stat în perioada de pandemie a salvat 11 000 de locuri de muncă la Automobile Dacia,  iar la nivelul întregului județ Argeș, anul trecut și anul acesta s-au plătit în total 392,4 milioane lei pentru principalele măsuri active aplicate. 

În această nouă etapă de revenire la normalitate, statul trebuie să rămână un partener al mediului de afaceri prin noi măsuri de sprijin pe care să le adoptăm cu implicarea reprezentanților companiilor, pentru că interesul nostru comun este să ajutăm economia să crească și să creăm locuri de muncă. 

Digitalizarea relațiilor de muncă, dar și a celor dintre mediul de afaceri și instituții, debirocratizarea și identificarea unor noi măsuri de sprijin pentru angajați și angajatori sunt câteva dintre subiectele de pe agenda noastră comună pe care le-am discutat deja cu reprezentanții unora dintre principalele companii din România. În toate aceste domenii, am invitat mediul de afaceri să vină cu propuneri de măsuri sau cu sugestii de îmbunătățire a legislației. Parteneriatul cu mediul de afaceri ne oferă un sprijin esențial pentru a crește gradul de ocupare în România – unul dintre principalele obiective ale ministerului.- Raluca Turcan 

Sursa: Realitatea de Arges

Articolul precedentCorina Crețu, la ”100%”: Rata de absorbție a fondurilor europene pentru exercițiul financiar 2014 – 2020 este de doar 55%
Articolul următorIoana Mihăilă, decizie în cazul medicilor care cumulează pensia cu salariul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau