Petre Daea – ministrul Agriculturii dă asigurări că vom avea grâu pentru consumul intern. 

„Ce vă pot spune sigur este că am reuşit să adunăm producţia de orz, mai sunt câteva procente până la recoltarea totală a întregii suprafeţe din România, deci producţia este la adăpost. Am trecut de 60% şi la recoltatul grâului şi ce avem până acum ne arată că vom avea, şi suntem siguri de acest lucru, cantitatea de grâu necesară consumului intern. Nu o să vă dau producţiile, pentru că nu aş vrea să influenţez piaţă. O să vă comunic aceste producţii când se va încheia recoltatul şi întreaga producţie va fi în magazie închisă cu lacătul sau cu altceva pe dinafară”, a precizat ministrul Agriculturii, joi.

Cele mai afectate județe

„Este un mozaic de situaţii la distanţe foarte mici şi aceasta din varii motive: structura şi textura solului, care este diferită de la o parcela la alta, au ajuns cantităţi diferite de apă, au fost ploi neuniforme (…), de aici diferenţa de vegetaţie de la o parcelă la alta. Din cele 10 judeţe pe care le-am vazut, cel mai distrus, cel afectat este judeţul Vrancea, urmează Galaţi şi apoi Buzău”, a subliniat şeful MADR.

Întrebat cu cât va fi mai mică producţia de orz faţă de anul trecut având în vedere că aceasta este aproape în totalitate recoltată, Daea a răspuns: „Este o producţie mai mică cu 20%”.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentMinistrul Energiei: : Preţul barilului a scăzut, ar trebui să urmeze o scădere a preţului la benzină
Articolul următorPensionarii României au ajuns la fundul sacului! Seniorii se împrumută la C.A.R pentru mâncare și medicamente

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau