O treime dintre angajatori nu dau prime de Paște în acest an

Un procent destul de mare dintre angajatorii din România, de aproape o treime, anunță că nu vor acorda prime de Paște în acest an, iar peste 12% nu s-au hotărât încă ce vor face

 

Peste jumătate dintre angajatori (55%) vor acorda în acest an prime sau beneficii salariaților cu ocazia sărbătorilor de Paște, iar aproape jumătate dintre aceștia spun că valoarea va fi de până la 150 de lei, arată un sondaj realizat de BestJobs.

De asemenea, în circa 20% din cazuri, valoarea primelor va fi cuprinsă între 151 și 200 de lei, iar pentru restul de 30% va fi chiar mai mare de acest nivel.

Un procent destul de mare dintre angajatori, de aproape o treime, nu va acorda niciun fel de beneficii, iar 12,4% nu au luat încă o decizie.

Dintre cei care au răspuns afirmativ, aproape 40% spun că vor acorda prime în bani, iar 34% vor da salariaților tichete cadou, mai puțini fiind cei care vor acorda coșuri cu produse specifice de sezon sau zile libere suplimentare. Peste 20% sunt nehotărâți sub ce formă vor acorda beneficiile de Paște.

În orice caz, puțini își permit să mărească valoarea primelor sau a beneficiilor ce vor fi acordate în 2019. Circa două treimi dintre angajatorii care vor acorda prime de Paște spun că acestea vor avea o valoare similară cu cea de anul trecut, 16% afirmă că vor fi cu 5 – 10% mai mari, iar circa 11,8% au declarat că valoarea beneficiilor va fi cu 20 – 25% mai mare decât în anul precedent. Restul de 6% susțin că valoarea ar putea fi ceva mai mică.

Articolul precedentNoul indice ROBOR s-ar putea aplica şi creditelor în derulare, bancherii se opun
Articolul următorBNR impune condiţii privind modificările referitoare la rezerva de aur