Condițiile de ofertare pentru polițele RCA s-au înăsprit în urma falimentelor din ultima vreme de pe piața asigurărilor auto.

Asigurătorii pot ajusta prețurile după mai multe criterii, pe lângă tarifele de referință. Comisia Europeană este cea care a oferit asigurătorilor acest drept. 

Așadar, unul dintre criteriile principale luate în calcul pentru tariful poliței este locul în care circulă preponderent șoferul care solicită oferta. Dacă este într-un oraș mare, riscul este mai mare. Deci polița este mai scumpă. 

Pe lângă asta, unele companii au început să ceară și alte informații cum ar fi data fabricației mașinii, cu cât este mai veche și riscul de apariție a unei defecțiuni care poate conduce la un accident este mai mare.  

Mai mult decât atât, asigurătorii pot cere istoricul mașinii dar și al șoferului în materie de accidente. Acest criteriu există și acum în ceea ce îi privește pe șoferi. 

De asemenea, mai este luată în calcul și data obținerii permisului auto, un criteriu foarte important în calculul poliței RCA. 

Și nu în ultimul rând, kilometrajul mașinii. Cu cât are mai puțini kilometri, cu atât se presupune că șoferul circulă mai puțin, deci riscul de accidente este mai mic. 

Articolul precedentȘedință crucială – BNR decide ce se întâmplă cu ratele românilor
Articolul următorProdusele autohtone au ajuns să fie mult mai scumpe decât cele de import

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau