Președintele Klaus Iohannis a făcut un anunț sumbru pentru români pentru următoarea perioadă. Aflat la summitul NATO de la Madrid, șeful statului a spus că va continua criza energetică, ceea ce va duce la noi creșteri de prețuri.

„Criza energetică nu a fost urmare a războiului, ci s-a întâmplat în pregătirea acestui atac.

Această criză energetică a fost pregătită minuțios de către Rusia, o perioadă îndelungată de timp. Din păcate, ea va continua. 

Această dependență trebuie redusă, dar nu se întâmplă de pe o zi pe alta. Cum se zice, gazul curge pe țeavă și deocamdată acestea sunt căile de transport. Aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede. Avem o platformă comună și toți căutăm soluții altenative.

Toată lumea lucrează la găsirea de surse alternative, dar și furnizorii de gaz și petrol sunt conștienți că aici e o afacere bănoasă.

Când vom avea rute altenative, când vom avea noi furnizori ne putem aștepta la o stabilizare a prețului la energie, dar până atunci lucrurile sunt scumpe și vor fi și mai scumpe. Dacă în momentul stabilizării prețurile vor scădea, asta este o discuție între teoreticieni, deocamdată nu se știe ”, a spus Klaus Iohannis.

„Așa cum arată lucrurile acum, prețurile vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung. Este inevitabil ca aceste resurse să nu se scumpească”, a mai precizat președintele, aflat la summitul NATO de la Madrid.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentNicolae Ciucă: România poate produce alimente care să depășească necesarul de hrană la nivel național – MĂSURILE Guvernului pentru 2022
Articolul următorCRESC amenzile pentru lipsa rovinietei: Deputații au luat DECIZIA – Ce prevede proiectul adoptat

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau