Din acest weekend, ING Bank a lansat opţiunea de retragere de numerar din bancomatele băncii fără a folosi cardul.
Potrivit unui comunicat al băncii, deţinătorii unui cont curent în lei la ING vor putea retrage numerar prin accesarea contului personal prin aplicația de homebanking, de pe un dispozitiv mobil, solicitând un cod de securitate care este introdus în bancomat.
 
Codul de securitate specific este valabil 15 minute, iar opţiunea de ridicare de numerar fără card permite eliberarea de maxim 500 de lei pe zi şi de cel mult 10.000 de lei pe lună.
 
„După accesarea aplicaţiei Home’Bank de pe dispozitivul mobil, clienţii trebuie să intre în secţiunea Plăţi şi să acceseze Retragere fără card, secţiune unde selectează suma şi contul curent din care aceasta va fi retrasă, după care sistemul generează codul de securitate format din şase cifre. După generarea codului, validitatea acestuia poate fi verificată în Home’Bank, unde clienţii au un cronometru în timp real, precum şi un pop-up în pagina de pornire a aplicaţiei, care îi avertizează că a fost emis un cod activ”, se menţionează în comunicatul ING Bank.
 
Utilizatorii au opţiunea de a dezactiva codul în timpul acestor 15 minute de valabilitate, în cazul în care se răzgândesc în privinţa sumei pe care doresc să o retragă sau doresc anularea operaţiunii cu totul.
 
Conform datelor ING Bank, din totalul accesărilor aplicaţiei Home’Bank, 90% provine de pe dispozitive mobile.
Articolul precedentMetrorex pregătește exproprierile pentru magistrala către Aeroportul Internațional Otopeni
Articolul următorGuvernul alocă 150 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor