Criza economică generată de pandemia COVID-19 a modificat atitudinea angajaților români. Peste 20% dintre ei iau acum în calcul să-și schimbe domeniul de activitate, inclusiv să o ia de la zero în carieră. Datele apar într-un studiu efectuat de platforma de recrutare BestJobs.

Aproape un sfert dintre respondenți spun că se văd nevoiți să facă primii pași către o nouă carieră întrucât domeniul sau compania pentru care lucrează sunt puternic afectate de contextul economic actual și tot atâția spun că vor să lucreze într-un domeniu mai sigur.

Cele mai vulnerabile și nesigure domenii, din prisma angajaților, par să fie vânzările, producția, turismul și transporturile.

Deși perspectivele salariale rămân în continuare un criteriu de bază, în funcție de care cei mai mulți angajați români își aleg un nou job, siguranța domeniului de activitate și perspectiva ca acesta să reziste unor șocuri externe, cum este și pandemia de Covid-19, au devenit prioritare pentru 70% dintre respondenții la sondajul BestJobs.

Alți 42% se orientează în carieră și în funcție de beneficiile extrasalariale, dar în același timp contează și posibilitatea de a avea mult timp liber (37%), sau de a putea lucra remote (34%).

Mai mult de un sfert dintre repondenți consideră că este obligatoriu să aibă posibilitatea de a lucra de acasă, iar 22% consideră mai sigure joburi în domenii  strâns conectate la sau de mediul online.

Tot un sfert exclud posibilitatea de a lucra în domenii puternic afectate de efectele pandemiei, cum este HoReCa.

BestJobs este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

 

Articolul precedentTitlurile de stat pentru populație Fidelis, tranzacționare la Bursa. Cîțu: A fost un succes
Articolul următorCîţu: Guvernul va aproba vineri o Ordonanţă de Urgenţă care va permite punerea în aplicare a rectificării bugetare