Explozia prețurilor este de neoprit. Dăm dublu pe mâncare, iar facturile la întreținere vor fi și ele uriașe. Gazele conduc în topul scumpirilor, cu peste 70 la sută față de anul trecut. Sătui de promisiuni, românii se pregătesc pentru cea mai grea iarnă. Vor strânge cureaua dacă nu au ce mânca și mai pun o haină pe ei ca să nu înghețe în case. 

Oamenilor le este din ce în ce mai greu să țină pasul cu scumpirile, fie ele la alimente sau la energie și gaze. Asta în condițiile în care se anunță o iarnă geroasă, iar facturile vor fi uriașe.

„Monitorizez costul la facturi. La gaz, la energie electrică, la apă caldă și căldură. Toate aceste prețuri s-au dublat sau s-au triplat. Apa caldă, de la 11 lei, s-a mărit la 22, preț pe metru cub de apă caldă. Deci nu numai gigacaloria s-a dublat aproape, ci și apa caldă”, a precizat Eugen Berceanu, administrator de bloc.

Reporter: Cum faceți față scumpirilor din ultima vreme?

Pensionar: Greu, foarte greu.

Bătrânii așteaptă cu sufletul la gură majorarea pensiilor, însă aceasta nu va fi mai mare de 11 la sută, mult sub rata inflației.

Reporter: Vă descurcați din pensia pe care o aveți?

Pensionar: Dacă o exploatez la maxim și o drămuiesc, da.

Reporter: Puteți să-mi spuneți cât aveți pensia?

Pensionar: Am 52 de ani de muncă și am 1.486 lei.

Reporter: Și pe întreținere cât plătiți?

Pensionar: Suntem la două camere și plătesc, acum iarna, cam în jur de 300, 290, 300 și ceva.

Specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că vor fi scumpiri și în perioada următoare. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRareș Bogdan: „Creșterea pensiilor trebuie să fie cu inflația sau cât mai mare” – Cu cât se majorează din 2023
Articolul următorMarius Budăi: Am ajuns la concluzia că pensiile ar trebui să crească de la 1 ianuarie cu cel puţin 10%v

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau