Gabriela Firea anunță investiții de peste 2,6 miliarde de lei pentru formarea angajaților din sistemul de protecţie a copilului

Ministrul Familiei și Tineretului Gabriela Firea a anunţat investiţii de peste 2,6 miliarde de lei pentru a forma angajaţii din sistemul de protecţie a copilului. 

„Copiii aflați în grija statului merită o îngrijire de calitate! Creștem nivelul serviciilor din sistemul de asistență socială cu ajutorul fondurilor europene. Investim peste 2,6 miliarde de lei pentru a forma angajații din sistemul de protecție a copilului. Asistenți maternali bine pregătiți, înseamnă copii care pleacă în viață cu o bază solidă. 

Ca ministru al Familiei, mi-am propus ca, împreună cu echipa mea, să găsim soluții pentru copii care, din diferite motive, nu au o familie. Ei trebuie iubiți și îngrijiți și să aibă aceleași șanse în viață, chiar dacă se află în grija statului. Asistenții maternali au un rol extrem de important în dezvoltarea acestor copii.

Derulăm, prin Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție, un proiect major, finanțat din fonduri europene – “TEAM UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”. Ne propunem creșterea numărului de asistenți maternali la nivelul comunității și, totodată, a calității sistemului de asistență socială”, afirmă Firea, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ministrul susține că, prin acest proiect, care reprezintă, de altfel „unul dintre cele mai mari programe pentru dezvoltarea capitalului uman pentru care s-au accesat astfel de fonduri”, asistenții maternali vor fi ajutați în activitate, printr-un proces continuu de formare, conform normelor europene în domeniu. 

Potrivit Gabrielei Firea, proiectul va fi implementat de ANPDCA în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul județelor și sectoarelor Municipiului București și beneficiază de o finanțare de 2,65 miliarde de lei, din care contribuția financiară a Uniunii Europene este de 2,24 miliarde de lei.

„Am lansat deja o licitație publică pentru achiziția a 15.000 de tablete care vor ajunge la asistenții maternali. Pot accesa ușor o platformă de e-learning pentru a participa la cursuri de formare sau pentru a parcurge module de educație digitală și baze de date relevante pentru domeniul protecției speciale a copilului separat de familie. Bugetul alocat pentru aceste dispozitive electronice, decontat din fonduri europene, este de peste 13 milioane de lei”, a mai spus Firea.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentNicolae Ciucă și Adrian Câciu au anunțat FMI că România a decis reducerea cheltuielilor bugetare – Concluzii după evaluare
Articolul următorKlaus Iohannis a promulgat mai multe legi! Una vizează gestionarea fondurilor europene alocate prin PNRR

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau