Economia zonei euro a intrat în trimestrul doi cu o creştere mediocră, deoarece  încetinirea industriei afetează tot mai mult domeniul serviciilor, dominantă în blocul comunitar, arată un studiu al companiei de analize financiare Markit, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Indicatorul Composite Purchasing Managers (PMI) în zona euro, care măsoară activitatea în industrie şi sectorul serviciilor, a scăzut pentru a noua lună consecutiv în aprilie, la 51,5 puncte, de la 51,6 puncte în martie.

Potrivit metodoloogiei Markit, un indicator PMI de peste 50 de puncte indică expansiune a economiei, iar sub valoarea de 50 de puncte indicatorul reflectă o contractare a economiei.

„Sectorul industriei înregistrează cel mai semnificativ declin din 2013, iar cel al serviciilor încetineşte semnificativ”, a apreciat Chris Williamson, economist şef la IHS Markit.

Datele vin după ce luna trecută preşedintele BCE, Mario Draghi, a avertizat că zona euro se confruntă cu o deteriorare persistentă a cererii externe, consemnează Agerpres.

 

Articolul precedentAnaliză: Cât de rentabilă este asocierea cu China pentru reactoarele de la Cernavodă
Articolul următorTransportatorii cer demisia președintelui Consiuliului Concurenței