Compania UMB Spedition a cerut Companiei Naționale de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră rezilierea tuturor contractelor, invocând scumpirea materialelor de construcții. Firma deținută de Dorinel Umbrărescu, supranumit „regele asfaltului”, a comuniat oficial că în actualele condiții nu poate finaliza lucrările angajate.

După ce informația a fost vehiculată în presă, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a avut o convorbire telefonică cu reprezentantul consorțiului din Bacău, unul dintre cei mai importanți constructori de drumuri din țară.
Reprezentantul UMB Spedition a reconfirmat că a depus la CNAIR o solicitare de încetare amiabilă a contractelor doar pentru că dorește să se înscrie în termenul legal oferit de OUG 64/2022, care permite ca în cazul în care ambele părți sunt de acord, constructorul să nu suporte consecințele unei rezilieri obișnuite, potrivit unui comunicat CNAIR.
Constructorul a precizat că în condițiile actuale de creștere a prețurilor la materiale și utilități se află în imposibilitatea finalizării contractelor.
Pe de altă parte, reprezentantul UMB Spedition a dat asigurări că nu intenționează să renunțe la contractele încheiate cu CNAIR, ci doar să se asigure că firma sa va beneficia de prevederile noilor modificări legislative privind formulele de ajustare a prețurilor.
Potrivit presei locale, motivul invocat de UMB Spedition este acela că formula de actualizare a prețurilor din OUG nr. 64/2022, ”nu este sustenabilă din punct de vedere economic, nici ca implementare, nici ca margine minimă de profit prevăzută contractual”.
Articolul precedentTitluri de stat cu un nou record de dobândă: 8,25-8,6% pe an
Articolul următorMiron Mitrea: „Nu va fi foamete în România, ci o creștere spectaculoasă a costului vieții”