Dolarul a scăzut la cel mai slab nivel din ultimii doi ani față de yuan și s-a depreciat față de alte monede asiatice, pe măsură ce democratul Joe Biden s-a apropiat de Casa Albă în cadrul alegerilor prezidențiale americane, relatează Reuters.

Piețele financiare au fost pregătite pentru zile sau chiar săptămâni de incertitudine, în timp ce președintele în exercițiu Donal Trump a anunțat că va contesta în justiție numărătoarea voturilor din mai multe state, potrivit mediafax.ro. Acest lucru ar putea afecta dolarul pe termen scurt, spun traderii.

Pe de altă parte, lira sterlină a scăzut față de dolar și euro după ce presa a anunțat că Banca Angliei, care va face un anunț joi, ia în considerație dobânzile negative.

Și Rezerva Federală este, de asemenea, în centrul atenției, din cauza ședinței de politică monetară de joi.

Așteptările ca o administrație Biden să adopte un ton ușor mai scăzut în politicile comerciale ar putea slăbi dolarul față de monedele țărilor care adesea s-au confruntat cu amenințarea majorării tarifelor vamale în timpul administrației lui Trump, au spus analiștii.

Yuanul onshore a crescut la un maxim de doi ani, de 6,6381 unități pe dolar, extinzându-și recentele câștiguri, în condițiile în care moneda chineză a devenit un instrument pentru a paria pe victoria lui Biden.

Euro a ajuns la 1,1738 dolari joi, constant față de sesiunea precedentă.

Lira sterlină a scăzut cu 0,28%, până la 1,2957 dolari. Față de euro, lira a scăzut cu 0,34%, până la 90,56 pence.

Chiar dacă Biden reușește să depășească provocările juridice ale lui Trump pentru a deveni următorul președinte, republicanii par să păstreze controlul Senatului și îl pot folosi pentru a pune piedici agendei lui Biden – un alt factor luat în calcul de traderii de valută.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentBăncile au obținut un profit net de 4,5 mld. lei după primele opt luni din 2020
Articolul următorSomajul tehnic suportat de stat ar putea fi prelungit până în vară

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau