Depozitarul Central distribuie, începând de vineri, dividendele aferente anului 2019 pentru acţionarii SNGN Romgaz, conform unui comunicat al instituției.

Valoarea dividendului brut pe acţiune este de 1,61 lei, iar de dividende beneficiază toți acționarii înregistraţi până la data de 3 iulie 2020.

Acţionarii care sunt clienţi ai unui participant la sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central îşi pot încasa dividendele prin intermediul acestuia.

Pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant al sistemului RoClear, plata se face prin transfer bancar, în baza solicitărilor transmise de acţionari, sau în numerar, la ghişeele bancare ale BRD Groupe Societe Generale din întreaga ţară.

Începând cu anul 2015, ca urmare a modificării cadrului de reglementare aplicabil distribuirii dividendelor şi a oricăror alte sume cuvenite deţinătorilor de valori mobiliare, distribuirea dividendelor se efectuează prin intermediul Depozitarului Central şi al participanţilor la sistemul de compensare, decontare şi registru.

Articolul precedentStocul de retail modern va depăşi 4 milioane mp în România, la finele anului 2020
Articolul următorEconomia franceză se va redresa la nivelul de dinaintea crizei până în 2022