Ministerul Afacerilor de Interne vrea să renoveze și să modernizeze secțiile de poliție din mediul rural. De unde se vor lua banii pentru toate aceste schimbări și ce alte modificări sunt pe agenda ministerului de Interne ne explică Ana Maria Păcuraru la Check In. 

De obicei, cetatenii obisnuiti ajung rar in sectiile de politie. Cuibul unde se retrag politistii nu arata intotdeauna asa cum ne imaginam sau vedem in filme. Mobilier vechi, copiatoare din anii 90, tamplarie batraneasca si cateodata si cate o aeroterma obosita. Realitatea bate filmul, chiar si pe cel romanesc! De aceea, ministerul vrea sa acceseze 1,25 miliarde de euro prin Programul National de Redresare si Rezilienta pentru Reabilitari de Imobile si Dotari.

64 de cladiri ale structurilor Ministerului Afacerilor de Interne ar urma sa fie renovate si aduse in 2021. Din 2.800 de sectii de de politie din mediul rural, peste 1.000 au toaleta in curte, iar alte 178 nu au baie, afirma ministrul de Interne, Lucian Bode.

De exemplu, postul de politie Ciorogarla nu are toaleta. 

Planurile ministerului sunt mari. Fondurile europene ar urma sa fie folosite pentru achizitionarea de noi elicoptere, dar si construirea a peste 100 de unitati de pompieri in mediul rural. Si asta pentru ca multe localitati sunt cu adevarat izolate. In cazul unui incendiu, pompierii sunt nevoiti sa vina de la zeci de km departare cu autospeciale, care nu depasesc 40km/h cand sunt incarcate. Si Spitalul Gerota, unitate folosita cu precadere de cadrele MAI, ar urma sa fie relocat. Noua unitate medicala se va ridica pe un teren al Academiei de Politie. 

Ana Maria Pacuraru da zilnic check in acolo unde descoperim o problema. Astfel, autoritatile vor avea o harta cu puncte in care trebuie sa intervina. Daca aveti o propunere de subiect, trimiteti un mesaj la [email protected]

Articolul precedentStudiu: Problemele legate de plata ratelor se pot amplifica în următorii doi ani
Articolul următorBursa de pe Wall Street, cea mai mare scădere din ultimele trei luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau