Cum se vor împărți cele 2 000 miliarde de dolari, destinate a ajuta economia americană să își revină din recesiunea provocată de coronavirus?

500 de miliarde de dolari sunt direcționați către credite și asistență financiară acordate marilor corporații, statelor și municipalităților, fiindu-le interzisă acestora răscumpărarea de acțiuni pe termen de 1 an de la expirarea stării de aplicabilatitate a planului. fiecare contract de ajutor de stat va fi negociat distinct de Departamentul Trezoreriei, iar marii beneficiari vor fi companiile de retail, de hoteluri și restaurante.

Fiecare adult care va rămâne fără salariu va primi 1 200 de dolari lunar, iar pentru copil va primi câte 500 de dolari. În plus, asigurarea de șomaj va acoperi o perioadă de 4 luni.

350 de miliarde de dolari sunt destinate companiilor mici și mijlocii (IMM), care își păstrează fie și parțial angajații. Această sumă va finanța Small Business Administration, organism federal, precum și anumite bănci, care vor putea, astfel, să ofere credite garantate.

117 miliarde de dolari sunt destinate unui plan de sprijinire a spitalelor, 16 miliarde de dolari pentru echipamente de protecție a personalului, ventilatoare mecanice și alte echipamente, 11 miliarde de dolari pentru cumpărarea de vaccinuri și medicamente.

Fermierii vor primi, la rândul lor, 23,5 miliarde de dolari, inclusiv prin U.S. Agriculture Department’s Commodity Credit Corp.

Creditele garantate de guvernul federal vor putea fi „înghețate” pentru o perioadă de 30 de zile, care poate fi extinsă suplimentar pentru încă 60 de zile, iar creditele pentru studii vor avea același regim până pe 30 septembrie 2020.

150 de miliarde de dolari vor merge către un fond destinat finanțării statelor, orașelor și altor tipuri de comunități.

Perdanții acestei legi sunt industria petrolieră și gazieră, care își vede năruite speranțele de a vinde către rezerva federală de materiale 77 de milioane de barili de țiței, precum și firmele din grupul Trump, care sunt excluse dintre beneficiarii legii. De asemenea, industria energetică regenerabilă nu va primi subvenții mărite , așa cum spera

Articolul precedentCe se intampla cu Rovinieta pe perioada starii de urgenta?
Articolul următorEmisiunea „Legile puterii” revine la Realitatea PLUS. Mădălina Dobrovolschi, față în față cu cei mai puternici oameni în stat