Bucureştenii care au achitat în avans taza Oxigen, la care s-a renunţat înainte de a fi implementată, pot depune cerere pentru rambursarea sumelor plătite.

Potrivit unui comunicat transmis sâmbătă, bucureştenii care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces şi circulaţie pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, 14 septembrie 2020, cererile pentru rambursarea sumelor plătite. „Restituirea taxei se va face către cetăţenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziţionată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020”, anunţă Administraţia Străzilor Bucureşti.

Termenul de restituire este 30 de zile lucratoare de la data depunerii solicitarii. Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă electronic, la adresa de e-mail [email protected], cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de restituire vignieta Oxigen” sau fizic, la sediul Administraţiei Străzilor Bucureşti, din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1, Bucureşti. Cererea poate fi depusă şi prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire.

Cerererile de restituire pot fi descărcate de pe site-ul Administraţiei Străzilor Bucureşti, şi vor fi însoţite de copie a cărţii de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul” şi semnătura, copie a documentului de plată. Cetăţenii vor putea solicita restituirea taxei pana la data de 13 septembrie 2023, iar banii vor fi rambursaţi prin acceaşi modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicaţi de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1, relatează Mediafax.

La sfârşitul lunii februarie 2020, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că renunţă la taxa Oxigen, după un sondaj pe Facebook, la care 90% dintre cei participanţi au spus că nu doresc această taxă. 

Articolul precedentRevanșă târzie: vânzările de discuri vinil au depășit, în SUA, vânzările de CD-uri. 9 din 10 americani ascultă digital
Articolul următorMinisterul Agriculturii și ASF caută soluții pentru a încuraja scheme de asigurare pentru producători

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau