Gramul de aur s-a scumpit, miercuri, cu 2,69 de lei (1,05%), ajunând la 258,8486 de lei, potrivit datelor comunicate de Banca Națională a României. Este o nouă cotație record a metalului prețios.

Recordul precedent a fost înregistrat cu 2 zile în urmă, când BNR a anunțat o cotație de 257,3676 de lei/gram.

Evoluția din România este în concordanță cu ceea ce se întâmplă la nivel global. Revenirea în forță a pandemiei, în special în Statele Unite, a afectat grav încederea în scenariile privind o redresare economică rapidă și i-a făcut pe investitori să revină la investițiile de siguranță în aur.

O altă temere care-i face pe investitori să-și transfere banii în aur este aceea că politicile agresive de relaxare monetară adoptate de multe bănci din întreaga lume vor genera inflație.

Pentru moneda europeană, BNR a afişat, miercuri, un curs de 4,8342 lei pentru un euro, mai mare cu 0,07 bani faţă de ziua precedentă. Leul s-a aprecizat, însă, în fața dolarului american, la un curs de 4,1151 lei.

Moneda națională s-a devalorizat în faţa francului elveţian, până la o cotaţie de 4,4925 lei, cu 1,06 bani peste cuantumul din şedinţa anterioară.

Articolul precedentBulgaria a atras jumătate din turiștii români care obișnuiau să se ducă în Turcia și Grecia
Articolul următorComisia Europeană a încheiat un contract pentru medicamentul anticoronavirus